vineri, 15 aprilie 2016

Politica fara tineri - Viitor fara perspective ?!


Tinerii nu au sanse in politica ?!

   
     Indiferent de eforturile depuse , munca ori vointa , tinerii reprezentativi pentru generatia lor nu sunt inclusi in viitoarea formula politica a Romaniei .

Vesnicii lipitori de afise ?!


    Majoritatea sunt niste lupi tineri (fara dinti ascutiti ) sau din contra cersetori la mesele bogatilor , ce misuna pe langa mai marii partidului, in speranta ca intr-o zi va venii si randul lor . De cele mai multe ori, insa NU vine !

    Exemplele pot continua la nesfarsit. Un lucru este cert . Tinerii nu mai beneficiaza de legitimitate si de incredere din partea generatiilor mai in varsta . Vorbim despre o problema ce se extinde in toate domeniile de activitate , cel mai pregnant fiind insa in politica !

Cauze ?

   
     Cauzele sunt multiple, insa as vrea sa aprofundam efectele unei astfel de atitudini . Nu fac propaganda tinerei generatii de dragul "Politicii pentru oameni tineri si frumosi " ci expun o problema ce afecteaza societatea in ansamblu .

Tineretea nu este o virtute in politica !


     Am crescut cu o idee fixa : " Rareori tineretea este o virtute (mai ales in politica ) " . Am transformat-o apoi intr-o lege nescrisa . Ne-am limitat imaginatia si vointa , iar in politica asta coteaza (din pacate ) . Daca nu am facut-o noi , au avut altii grija ... !

     Bineinteles ca Nu poti ajunge presedinte la 30 ani doar fiindca esti tanar. Argumentul de a fi tanar ar trebui sa vina la pachet cu un CV relevant , studii, o experienta institutionala si niste bariere psihologice depasite .

     Pana aici totul pare normal si rational , insa chiar si cu o astfel de abordare, atitudinea generatiilor mai in varsta fata de tineri este mai mult de natura irationala . De ce oare ?! 

Voi ce parere aveti ?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu